jueves, 2 de abril de 2020

Presentació Pràctica 5:

Fotografia digital en la web 2.0 


TASCA:   

Crear objectes d'aprenentatge utilitzant aplicacions de la Web 2.0 relacionades amb la fotografia digital per a integrar-los a l'aula 


Utilitzarem diverses aplicacions per a crear, tractar i manipular imatges amb l'objectiu de crear material  i transmetre missatges didàctics en forma de cartells, targetes o fulls de mà i un conte educatiu adaptat al nivell d'educació primària. Per a donar unitat i major sentit a l'ús de diverses eines d'ús, manipulació i composició d'imatges digitals, plantejarem que:

-REALITZEM UN CONTE
-FAREM UN CARTELL PROMOCIONAL DEL MATEIX
-UNA TARGETA O FULL DE MÀ QUE PROMOCIONA L'ESDEVENIMENT ON ES PRESENTA
-UN NÚVOL DE PARAULES QUE ESTÀ REALITZAT AMB EL TEXT DEL CONTE



DESENVOLUPAMENT:   

1. CONTE: Crear un conte amb un mínim de 10 pàgines per a transmetre algun valor als xiquets i xiquetes de Primària. Per a això, utilitzar Storyweaver, Storybird o similar. Encara que l'essència d'aquestes eines és facilitar la confecció d'un conte infantil proporcionant il·lustracions professionals ja realitzades perquè siguen adaptades a una història personalitzada, jo us anime que realitzeu il·lustracions pròpies. Aplicacions com Storyweaver permet incorporar creacions vostres. Crec que així poden quedar coses més personals sense la limitació d'adaptar-se a les il·lustracions disponibles i a més us llanceu a desenvolupar les vostres capacitats creatives.

Tutorial Storyweaver resumit


Tutorial Storyweaver més complet


Tutorial Storybird

2.  CARTELL PROMOCIONAL DEL CONTE: A partir d'una fotografia original pròpia o dibuix que hàgeu realitzat per a il·lustrar o com a portada del conte, editar-la amb la intenció de transmetre el missatge que considereu millor promociona la lectura d'aquest. Per a aquesta edició, podeu utilitzar Gimp, Photopea, Canvaentre altres.  


Tutorial Gimp


Tutorial Photopea

Tutorial Canva

3. TARGETA O FULL DE MÀ:Crear una targeta o full de mà promocional de l'esdeveniment de presentació del vostre conte (de nou podeu usar GimpPhotopeaCanva, ...) dirigida als vostres companys de classe. 
4. MOSAIC DE LLETRES: Crear un mosaic de lletres amb el text del conte que heu realitzat. Podeu utilitzar Nubedepalabras o Wordart.

 Tutorial nubedepalabras

Tutorial Wordart



5. Fer una entrada en el blog per a cadascuna de les aplicacions web utilitzades i explicar breument el que s'ha fet i com s'ha dut a terme. És necessari indicar l'aplicació utilitzada, l'enllaç i incloure els objectes d'aprenentatge creats. 


6. Fer una entrada en el blog amb el títol “Web 2.0”, descrivint una activitat de disseny propi per a realitzar a l'aula de Primària amb alguna o algunes de les aplicacions o imatges creades. És necessari indicar els objectius que es pretenen aconseguir amb l'activitat, el nivell educatiu i l'enunciat de l'activitat.   

5 comentarios:

  1. Bon dia!

    La pràctica, com hem de comentar cadascun al nostre blog, és individual o en grup?

    Gràcies!

    ResponderEliminar
  2. Bon dia! La pràctica és grupal o individual? A més l'entrega es mitjançant el blog solament? I la data d'entrega es la plantejada al calendari adaptat?

    ResponderEliminar
  3. La pràctica és grupal amn els mateixos equips de sempre. Els lliuraments seran segons els controls que aniré fent, com sempre. Després a banda una de les tasques de la pràctica és que cadascun faça un comentari al seu blog, això sí serà individual, lògicament

    ResponderEliminar
  4. Hello, si algú coneix apps o programes pareguts als que indica Jorge, per al punt 2 i 3, sería molt positiu dir el seu i comentar-ho per ací.
    Gràcies!!

    ResponderEliminar