miércoles, 18 de marzo de 2020

L'equip 15 ha aportat la seua webquest i us convide al fet que la visiteu,

WEBQUEST EQUIP 15

Haureu de comentar mínimament en comentaris del blog símplement valorant el seu disseny, contingut-aprenentatge associat i ús didàctic de les TIC.


37 comentarios:

  1. Pel que respecta a la miniquest, em sembla molt interessant ja que, a més d'aprendre els continguts, aprenen jugant, que és el que més els agrada, i amb eixa petita competència per veure qui obri la caixa forta. També, destacar que els grups són petits i així poden participar tots els membres. Bon treball!

    ResponderEliminar
  2. Respecte a aquesta webquest donaré els avantatges i desavantatges des del meu punt de vista:

    Desavantatges:
    Crec que a la pàgina web es podria ficar més color o diferents tipus de lletra per a remarcar la informació més important i fer-ho més cridaner. A més a més, em sembla una web dirigida a l'organització de la classe per al professorat no una webquest destinada a què ho facen els alumnes sols.

    Avantatges:
    D'altra banda, les activitats estan molt bé pensades, inclou una gran quantitat d'exercicis interactius, recursos i la informació esquematitzada per a treballar un tema molt dens. Especialment, destaque l'originalitat de l'apartat fet amb genial·ly (que supose era el destinat a fer en classe), ha sigut molt entretingut, cridaner i interactiu per a treballar la unitat didàctica d'una manera divertida, ficant-nos en la història i mesclant diverses activitats diferents.

    ResponderEliminar
  3. Hola a tots i totes! Abans de tot m'agradaria aclarir que no sols es una WebQuest amb la que organitzem sessions i uns continguts. Al apartat de sessions, trobareu una explicació breu de cada una de les sessions, bé doncs a l'última està adjuntat el link a la Miniquest; no obstant, també tenim un apartat anomenat "Miniquest" en el que s'explica com jugarem i tractarem l'activitat.

    Gràcies pels vostres comentaris i valoracions constructives, estarem totes les components del grup atentes a aquesta retroalimentació. Esperem que us agrade la nostra WebQuest.

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. En la meua opinió sobre la Webquest del grup 15, em sembla bastant acceptable ja que han seguit una progressió adequada en els continguts i lo explica de manera concisa amb els mapes conceptuals, potser una mica d'abús d'ells però encertat de tota manera per al seu objectiu i no saturar als alumnes ja que és un tema que pot ser molt dens.

    Sobre la Miniquest em sembla un joc entretingut on els alumnes tindran una participació activa i aplicaren els seus coneixements

    ResponderEliminar
  6. Pel que fa aquesta miniquest, o webquest, m'ha agradat l'enfocament al tema d l'alandalus, pero crec que conté molta letra, m'agradat molt les activitats que han plantear, en conclusió bon treball

    ResponderEliminar
  7. La webquest m'ha paregut que està enfocada per al professorat i no per als alumnes que puguen realitzar-la a casa. A banda d'això també pense que les sessions encara que estan ben plantejades i són originals contenen massa lletra i és poc visual. Pel que fa a la miniquest, és dinàmica i atractiva.

    ResponderEliminar
  8. M'ha semblat que aquesta webquest és molt interessant i considere que el fil cronològic que han fet està molt bé per a ajudar a l'alumnat a l'hora d'aprendre sobre historia.

    ResponderEliminar
  9. Quant a les activitats, les han pensades molt bé perquè no em sembla un tema fàcil de treballar, per exemple, amb tantes dates. Pense que han sabut aprofitar els recursos TIC per a dissenyar unes activitats que faciliten aquesta tarea. D'altra banda, crec que el que la pràctica demanava una Webquest dirigida als alumnes, amb un vocabulari adaptat a ells i, en aquest cas, pareix que estiga dirigida més als pares. Si els alumnes entren en la Webquest han de veure els seus continguts primer amb les activitats. Bon treball.

    ResponderEliminar
  10. Crec que tots els continguts queden molt clars perquè hi ha moltes preguntes respecte al temari. El disseny de l'activitat m'ha parescut interesant, però crec que a la Webquest li falta un poc de color per a ser més cridanera per als xiquets.

    ResponderEliminar
  11. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  12. La teoria que apareix a la Webquest està molt be explicada, pel que facilita la miniquest. De primeres, aquest tema no sol cridar l'atenció dels alumnes, però han estructurat la informació de manera atractiva i interessant per a aquestos. Doncs, quant al contingut-aprenentatge trobe que està acertat i ben treballat, aportant dinamisme.

    Per altra banda, el fil conductor d'aquesta sembla molt interesant, ja que han d'obrir una caixa forta que conté els arxius de l'Al-Àndalus i açò genera curiositat. A més a més, es treballa la cooperació perquè s'ha de resoldre per grups.

    Per últim, el disseny és molt clar i l'ús de les TIC és correcte, degut a la bona estructuració i organització de la Webquest.

    ResponderEliminar
  13. Aquesta Webquest m'ha paregut molt completa. Això sí, crec que estaria més enfocada al professorat, amb l'objectiu de tindre tot organitzat quant a la unitat didàctica, o a les famílies. Ho dic perquè hi ha molt de text que no està dirigit als discents, i el disseny no és molt atractiu per als xiquets.

    Considere que han sigut capaços de preparar un tema tan complet com és Al-Àndalus de manera interactiva amb l'alumnat, amb activitats on s'empren les TIC. A més, hi ha molta informació i la majoria d'aquesta es troba esquematitzada, fet que pot ajudar a estudiar millor els continguts.

    ResponderEliminar
  14. En primer lloc, respecte al contingut, em sembla que han triat un tema molt interessant perquè els alumnes coneguen aquesta etapa caracteritzada per la presència simultània de les cultures i arriben a valorar la diversitat cultural i respecten el patrimoni cultural que tenim.
    A més, m'agrada la idea que en cada exercici s'explique diferents continguts amb la seua corresponent teoria d'una manera esquemàtica i visual.
    En conclusió, pot arribar a ser útil per a la seua realització en classe ja que, a l'ésser un contingut tan dens és més fàcil i dinàmic interioritzar-lo a partir d'un recurs com aquest, utilizant les TIC com herramenta important.

    ResponderEliminar
  15. Després de veure aquesta WebQuest, el sembla que el tema que han triat pot ser molt interessant. A més, és un tema que, pot ser, per als xiquets pot ser un poc complicat. No obstant això, amb els jocs i les activitats que es mostren tant a la MiniQuest com a la Web en general, estic segura que els xiquets es divertiran molt i sobretot aprendran molt.
    Sí que és veritat que crec que hi ha massa de text a la web en general i si és una pàgina que hauran d'utilitzar els alumnes podria ser més esquemàtic o amb més imatges. Però, per la resta de coses crec que és un bon treball!

    ResponderEliminar
  16. Comentari d'Arantxa Orts que diu que li deixa comentar:

    Crec que falta color per a que siga més cridanera per las xiquets. No obstant això, crec que han treballat molt bé per a relacionar el contingut amb l'estructura de la Miniquest. A més, considere que les TIC eren molt rellevants per ampliar informació.

    ResponderEliminar
  17. AL meu parer, aquesta webequest pot resultar prou interessant per als alumnes, ja que es un tema que no sol ser molt cridaner per als però que presentat d'aquesta manera pot donar molt bon resultat.
    Pel que fa al disseny, em pareix que les activitats estan presentades de manera clara i concisa.
    I per últim, respecte a l'utilització de les TIC, han aconseguit transformar un tema prou dens a questions dinámiques i divertides, aspecte imprescindible per a donar classe.

    ResponderEliminar
  18. En primer lloc, la web presenta un disseny senzill, però de fàcil lectura (marquen les indicacions més important en negreta). Potser els enllaços els posaria com a botó i no com a tal.

    Els continguts estan perfectament desenvolupats i a més han realitzat diferents mapes conceptuals que faciliten la comprensió a l'alumnat.

    Pel que fa a l'ús de les TIC és imprescindible per realitzar la miniquest i l'únic que canviaria és el fet que si al mapa ens dirigim a Sevilla la posta estiguera al mapa a la seua localització real. Un treball molt ben fet!

    ResponderEliminar
  19. Respecte al contingut, sembla un tema que pot cridar l'atenció ja que no sol ser un tema molt cridaner i d'aquesta manera pot resultar-ho, a més els continguts estan bé desenvolupats.

    Pel que fa al diseny, sembla una miniquest molt senzilla i la seua distribució del tex no capta gens l'atenció. Al meu parer te molt de text i poques imatges per a aconseguir que els alumnes estiguen motivats per a fer-ho.

    ResponderEliminar
  20. Aquesta Webquest m'ha semblat que està ben enfocada, ja que considere que al no ser un tema molt fàcil per als xiquets, han optat per realitzar mapes conceptuals i eixos cronològics dels continguts, perquè així d'aquesta manera siga més visual i més facil de comprendre .
    D'altra banda, quant a les activitats han tingut en compte la utilització de les Tics.

    ResponderEliminar
  21. En primer lloc, el disseny està molt ben realitzar, cridaner per a l'alumne.
    Quant al contigut, crec que han sabut desenvolupar-lo de manera adequada, entretinguda i motivadora per als xiquets, ja que s'ha tractat un tema que sol ser complicat i avorrit, i ho han transformat.
    Per últim, l'ús de les TIC ha sigut molt correcte ja que s'ha fet un bon ús dels recursos per tal de realitzar les activitats.

    ResponderEliminar
  22. Respecte a aquesta Webquest, la plataforma es composa amb un disseny senzill, això facilita la lectura i l'enteniment.

    Pel que fa els continguts estan molt bé i el que más m'agradat son els esquemes que han realitzat per a facilitar la comprensió a l'alumnat.

    Per últim, cal dir que han tingut en compte l'utilització i el bon ús de les TICs.

    MOLT BON TREBALL!

    ResponderEliminar
  23. La Webquest presenta massa text per als alumnes, des del meu punt de vista, potser amb un poc més de color o imatges seria més animada i cridanera. Pel que fa al contingut es troba molt ben explicat de forma interactiva, això ajuda a fer que els alumnes ho comprenguen millor. Em sembla molt interessant com s’han utilitzat les TIC per treballar aquest contingut tan dens que d’aquesta forma resulta més amé als alumnes.

    ResponderEliminar
  24. En primer lloc, escollir com a tema central l'Al-Àndalus em pareix molt interessant, ja que la història pot ser una assignatura prou teòrica i estudiar-la mitjançant les TIC pot convertir l'aprenentatge en significatiu. A més, crec que utlitzar els mapes conceptuals al llarg de tot el procés és molt útil, ja que els mapes conceptuals són una tècnica d'estudi que poden ajudar molt a l'alumant.
    D'altra banda, opine que les TIC sí tenen un paper funcional en tota la WebQuest, com ara en les fitxes del vocabulari, en la MiniQuest, la infografia o en la línea del temps que els mateixos xiquets i xiquetes poden controlar.

    Per útlim, com aspecte a millorar destacaria el tipus de lletra i el disseny general de la WebQuest. Crec que estaria millor si el tipus de lletra canviara o si afegiren més colors, amb l'objectiu de captar l'atenció dels discents.

    ResponderEliminar
  25. La webquest del grup 15 em pareix molt interessant i, encara que puga ser un tema difícil per als alumnes, han adaptat de manera adequada les activitats per a captar l'atenció dels mateixos de manera motivadora, activa i creativa.
    El disseny no és molt complex, el que fa que es puga llegir amb facilitat i s'entenga a la perfecció sense massa colors. Però també pot ser un incovenient ja que no es molt cridanent.
    És un bon treball!

    ResponderEliminar
  26. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  27. Pel que fa a aquesta WebQuest, he de dir en primer lloc, que el tema que tracten em pareix molt interessant, ja que no és un tema que es treballe molt en les escoles i fent aquest projecte, els discents el poden estudiar de manera profundament.
    En segon lloc, l'organització de la MiniQuest també em sembla adient i m'ha paregut un plantejament bastant acertat.
    Per últim i en tercer lloc, les coses a millorar des del meu punt de vista, són el disseny de la web, ja que potser si ha d'estar dirigida a l'alumnat d'un centre escolar, hauria de contindre elements més colorits i visuals i a més també recursos interactius en lloc de tanta lletra.

    ResponderEliminar
  28. Primerament, cal destacar que han escollit un disseny clar i senzill. Respecte als continguts, són atractius i cridaners, per tant, els alumnes i les alumnes estarien prou interessats.
    A més, han remarcat els elements més importants en negreta per deixar clares les pautes i la informació més rellevant.
    Una de les qüestions que més m'ha agradat han sigut els mapes conceptuals que han elaborat perquè tota la informació queda plasmada de forma clara i concreta.
    Bon treball equip!

    ResponderEliminar
  29. La WebQuest és prou senzilla i intuïtiva a l'hora d'utilitzar-la. Pense que per als alumnes no els resultarà difícil orientar-se i realitzar les tasques. Encara això, el disseny no és molt atractiu, ja que tant la lletra com el colorit és prou monòton. Per altra banda, l'ús de les TIC és vital per a la realització de les activitats.
    En general, pense que s'ha treballat molt i que únicament allò a millorar és l'aspecte del disseny.

    ResponderEliminar
  30. En primer lloc, quant al disseny de la pàgina considere que presenta un disseny prou senzill i intuïtiu. Malgrat això, considere que han afegit massa text escrit, la qual cosa no sembla molt atractiu, a parer meu.

    Els continguts estan molt bé explicats i desenvolupats, a més els mapes conceptuals emprats faciliten l’enteniment a l’alumnat.

    Per últim, és necessari l’ús de les TIC per a desenvolupar aquesta Miniquest. Doncs en general, em pareix un molt bon treball!

    ResponderEliminar
  31. En primer lloc, cal destacar que és fàcil moures per la web. Encara que com els companys han nombrat anteriorment, tal vegada hi ha massa text i resulte algo engoixadora per a l'alumnat.

    Parlant dels continguts, hi ha que dir que són atractius, de segur que una vegada començada l'activitat l'alumnat tindrà gana de saber com continua la historia.

    Des de el meu punt de vista han realitzat un bon treball.

    ResponderEliminar
  32. És difícil resumir la història per a que no s'escape cap detall i que l'alumnat ho comprenga, per tant, tot i que és veritat que hi ha molt de text, és necessari per entendre i comprendre el que es vol transmetre. En relació amb les activitats, crec que resumeixen perfectament la teoria d'una forma atractiva i ens permetria saber si el nostre alumnat ha assolit els continguts.

    ResponderEliminar
  33. La webquest que han dissenyat els nostres companys em pareix una molt bóna elecció per a fer la web, perquè és una història que tots els xiquets han de conèixer aunque siga d'una manera resumida.
    Pel uqe fa a la minweb, m'ha agradat, perquè abans de fer diverses preguntes han exposat breument algunes característiques del tema exposat. A més, també m'he fixat que té un apartat fent renferencia a les diferentes sessions que farien amb els xiquets i com les treballarien.
    En conclusió, es nota que ha sigut una web molt treballodora a la qu l'han dedicat molt de temps i que els objectius que tenen, pense que la matjoria els acomplirien. Enhorabona!!!

    ResponderEliminar
  34. Aquesta webquest principalment em sembla a primera vista fàcil per a treballar ja que els ítems per poder accedir estan ben diferenciats i detallats.
    Per altra banda, les activitats s'adapten i engloben la totalitat de la teoria que han volgut transmetre.
    Quant a la imatge, apareixen un cúmul d'animacions per a un aprenentatge més eficaç.

    ResponderEliminar
  35. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  36. Primerament, cal destacar que han escollit una plataforma senzilla, el qual facilita la lectura.
    Respecte als continguts, crec que amb aquesta activitat aconsegueixen fer-los més senzills i cridaners. Potser, per la manera tan senzilla d'explicar-los i per ser tan visuals, em criden bastant l'atenció i et fa ganes de continuar realitzant la miniquest.
    Finalment, explicaré que són unes activitats participatives i dinàmiques. A més, permeten que cadascú les puga realitzar completament des del seu ordinador a sa casa.

    ResponderEliminar
  37. En quant al disseny, és molt senzill, però això ens permet accedir facilment a cada apartat, ja que ho podem vore clarament.
    El tema tractat, a mí personalment, no m'agrada la història, però sí que considere que mitjançant les TIC pot ser més cridaner.
    Pense que a la primera sessió, la activitat és molt llarga per a fer-la en una classe, i si es fera en casa haurien de fer captures ja que es permet saltar-la molt facilment, però la temàtica utilitzada en quant a contingut-aprenentatge és molt complet.
    La miniquest m'agrada molt, ja que pense que és una activitat molt cridanera per als xiquets, resoldre un missatge i completar eixa missió.

    ResponderEliminar